Filosofia salvatge

Xisca Homar
nº pàgines 132
ISBN 978-84-16698-91-2

PVP 14.50

Descarregar
Coberta

En aquest llibre bàsic i necessari, Xisca Homar ens redescobreix la filosofia des del vessant més quotidià, vital i salvatge. Ho provoca a partir de fets actuals que relaciona amb pensadors com ara Sòfocles, Aristòtil, Friedrich Nietzsche, Hannah Arendt, Silvia Federici, Simone de Beauvoir o Marina Garcés, entre molts altres. D’aquesta manera ens desxifra conceptes que de vegades semblen allunyats per fer-nos entendre fins a quin punt parlen de nosaltres. I, sobretot, fins a quin punt ens ajuden a fer-nos preguntes, a sospitar que res és inamovible, a trencar murs que semblen infranquejables i fer possible noves realitats.

El resultat és Filosofia salvatge, un mosaic de textos suggeridors i plens d’escletxes en què ens ofereix espurnes per a encendre debats sobre educació, cultura, feminisme, sexualitat, xarxes socials, drets LGTBI, supremacisme, violències o utopies.

Amb pròleg de Sebastià Portell.

 


«Un bàlsam contra la indiferència, contra el dolor, contra la conformitat, contra les normalitats imposades, contra la renúncia a la bellesa, contra l’absurditat de la violència. Llegiu Filosofia salvatge. Llegiu Xisca Homar i assalvatjau-vos.»
Margalida Ramis, Ara Balears
«Quan vaig llegir aquest llibre tenia la sensació d'endinsar-me en una espècie de salvatgia, en una selva molt semblant al món on l'única eina per obrir camí era la reflexió, la dialèctica, l'empatia, el pensament crític que Xisca Homar ofereix al lector, com un matxet. [...] Llegiu 'Filosofia salvatge', que fa feliç i intel·ligent!»
Sebastià Portell
«Estic "boja" amb aquest llibre, una lectura obligatòria molt enriquidora, sobretot als instituts. Convivim amb tants conceptes dia rere dia que els pensem obvis, i no. Em dic, com no havia caigut?»
Rosella Espinós, periodista
«Homar destaca per la seva capacitat de relació conceptual. [...] Aquest seguit de petites reflexions tracten de prendre’n distància des de fora per tal de copsar-hi els veritables trets substancials. »
Joan Llobera, Núvol

Xisca Homar

Xisca Homar va néixer a Alaró el 1985. És llicenciada en Filosofia i màster en Pensament Filosòfic Contemporani per la Universitat de València. Treballa de professora de Filosofia de l’Educació Pública des del 2016. El seu primer llibre, Aigua d’alta mar, combina filosofia i literatura. Des del 2018 col·labora mensualment a l’Ara Balears amb articles que intenten pensar el present a través del llegat filosòfic. Una selecció d’aquests assajos conformen aquest llibre, Filosofia salvatge.

Premsa

També et pot interessar

Subscriu-te al butlletí de SEMBRA per estar al corrent de les nostres novetats, propostes i activitats.