En línia

Nou curs, noves cares, noves connexions. Centenars de missatges encreuats intenten omplir els buits dels qui teclegen aparells mòbils. Com Sergi, que torna al centre on va estudiar convertit en professor precaritzat. Mavi, que tracta d’entendre els sentiments que la colpegen. Agnés, que s’amaga en comentaris anònims per acostar-se a les persones que estima. O Miquel, que no suporta perdre el control en relacions malaltisses. Tots buscaran respostes a les pantalles. Però ningú trobarà les reaccions que esperava.

En línia és una novel·la transgressora i atrevida escrita a cop de missatges de Facebook, Whatsapp i Gmail i de reflexions a blogs. Assetjament escolar, sexe iniciàtic, amistats tòxiques i conflictes generacionals protagonitzen un relat en xarxa en què un grup d’adolescents i adults evidencien com la connexió ens pot desconnectar, com la virtualitat ens pot despullar i com les tecnologies ens poden fer cada vegada més dependents.

La crítica diu

Funciona molt i molt bé com a novel·la d’iniciació […] Cap alumne es negaria a traure-hi el cap, ja que està feta d’allò que els ajuda a fer pinya, a identificar-se i diferenciar-se dels altres.

Caràcters

Conté múltiples paratextos que es poden aprofitar per a parlar de literatura canònica, de música en català o de fets quotidians i actuals que fan que la vida en català siga més fàcil i normalitzada al nostre país i també perquè l’autor s’ha pres la molèstia de fer reals els blogs que s’hi esmenten, el del professor de llengua i el d’una de les protagonistes, cosa que fa que la literatura vaja més enllà de les pàgines del llibre i aparega a les pantalles del lector. Una novel·la que obri múltiples possibilitats.

Margarida Castellano al blog 'El marcapàgines'

Un llibre que marcarà una fita en la literatura juvenil d’ara endavant.

Ezequiel Castellano a l'Illa de Llibres de Ràdio l'Om.

Monzó ha construït la novel·la a partir de la manera directa, clara i contundent amb la que s’expressen bona part dels adolescents. Una aposta valenta i decidida. Enhorabona.

Manel Àlamo al blog 'L'Alquimista de Gandònia'.