Acte de violència

Manuel de Pedrolo
nº pàgines 296
ISBN 978-84-16698-00-4

PVP 19.00

Descarregar
Coberta
Comença a
Llegir
Proposta
Didàctica

«És molt senzill: quedeu-vos tots a casa.» Aquesta consigna anònima ha estat capaç de contagiar tota una ciutat.  Els carrers es buiden. La paràlisi s’estén. Gairebé ningú no va a treballar. El transport, les botigues i les fàbriques cessen les activitats. Un alçament col·lectiu sembla possible sense vessament de sang.

Narrada amb la força i l’astúcia d’una de les veus cabdals de la literatura catalana del segle XX, Acte de violència ens situa davant d’un poderós interrogant: què passaria si suméssim forces en una vaga col·lectiva i indefinida? La resposta és un dels llibres més representatius i celebrats de Manuel de Pedrolo. Una novel·la en què aquest aspirant a utopies ens parla de resistència i opressió, de solidaritat i violència, d’implicació i indiferència. Un autèntic clàssic escrit en ple franquisme, guanyador de la primera edició del premi Prudenci Bertrana i censurat fins a la mort del dictador. Però que continua sent d’una esfereïdora actualitat.

SKU: 9788416698004 Categoria:

«La història que ens explica Pedrolo sorprendrà gratament el lector per dues coses: la modernitat de l’estil i l’actualitat de l’argument. »
Joan Josep Isern
«Un símbol de la voluntat de l’escriptor de convertir l’art, també, en una eina de combat contra la barbàrie i la imposició.»
Xavier Serrahima, NÚVOL

Manuel de Pedrolo

Manuel de Pedrolo (L’Aranyó, Segarra, 1918 – Barcelona, 1990) és un dels escriptors més destacats de la literatura catalana del segle xx. Narrador, dramaturg, assagista, poeta i traductor, Pedrolo va conrear tots els gèneres literaris i va col·laborar regularment en la majoria de revistes catalanes de l’època. La seva prolífica producció sobrepassa el centenar d’obres amb novel·les de gran rellevància com ara Totes les bèsties de càrrega, Milions d’ampolles buides, Joc brut, el cicle Temps Obert o Mecanoscrit del segon origen, el llibre més llegit de la nostra literatura. Durant la seva trajectòria va merèixer nombrosos premis i reconeixements, entre els quals el Premi d’Honor de les Lletres Catalanes, i va mantenir un ferm compromís polític amb les llibertats socials i nacionals del seu poble.

Premsa

«Recomanar als joves estudiants Acte de violència és educar els nostres fills en l’actitud crítica, reflexiva, rebel.»
DIRECTE
«Un dels llibres cabdals de Pedrolo. Un símbol de la voluntat de l’escriptor de convertir l’art, també, en una eina de combat contra la barbàrie i la imposició. »
NÚVOL
«Una novel•la combativa i de reflexió, una peça important de la nostra literatura »
TV3

També et pot interessar

Subscriu-te al butlletí de SEMBRA per estar al corrent de les nostres novetats, propostes i activitats.