Acte de violència

«És molt senzill: quedeu-vos tots a casa.» Aquesta consigna anònima ha estat capaç de contagiar tota una ciutat.  Els carrers es buiden. La paràlisi s’estén. Gairebé ningú no va a treballar. El transport, les botigues i les fàbriques cessen les activitats. Un alçament col·lectiu sembla possible sense vessament de sang.

Narrada amb la força i l’astúcia d’una de les veus cabdals de la literatura catalana del segle XX, Acte de violència ens situa davant d’un poderós interrogant: què passaria si suméssim forces en una vaga col·lectiva i indefinida? La resposta és un dels llibres més representatius i celebrats de Manuel de Pedrolo. Una novel·la en què aquest aspirant a utopies ens parla de resistència i opressió, de solidaritat i violència, d’implicació i indiferència. Un autèntic clàssic escrit en ple franquisme, guanyador de la primera edició del premi Prudenci Bertrana i censurat fins a la mort del dictador. Però que continua sent d’una esfereïdora actualitat.

Fitxa tècnica
Preu: 
19 €
Pàgines: 
296
Format: 
14 x 21 cm
Primera edició: 
07/03/16
Il·lustració de coberta: 
Jaume Vilardell
ISBN: 
978-84-16698-00-4
Pròleg: 
Cesk Freixas
La crítica diu

La història que ens explica Pedrolo sorprendrà gratament el lector per dues coses: la modernitat de l’estil i l’actualitat de l’argument.

Joan Josep Isern

Un dels llibres cabdals de Pedrolo. Un símbol de la voluntat de l’escriptor de convertir l’art, també, en una eina de combat contra la barbàrie i la imposició.

Núvol

Una novel•la combativa i de reflexió, una peça important de la nostra literatura

TV3

Recomanar als joves estudiants Acte de violència és educar els nostres fills en l’actitud crítica, reflexiva, rebel.

Directe