Alçar el vol

Antonio Ferrara
nº pàgines 144
ISBN 978-84-16698-86-8

PVP 12.50

Descarregar
Coberta
Proposta
Didàctica

Quan el pare de Saverio mor per una bala perduda durant un tiroteig, el seu fràgil món sembla enfonsar-se del tot. No ha estat senzill haver deixat d’estudiar als setze anys per dedicar-se a la funerària familiar. Menys encara per a un adolescent introvertit com ell. Però quan comença a donar sepultura als difunts, descobreix tot un univers d’històries misterioses, divertides i inquietants. Fins que, de sobte, tot torna a canviar quan es topa amb l’amor de Zara.

Alçar el vol és una deliciosa novel·la de l’escriptor italià Antonio Ferrara, guanyador del Premi Andersen, sobre les gàbies físiques i mentals on vivim a l’adolescència. Un viatge a la bulliciosa ciutat de Nàpols amb la magnètica veu d’un protagonista que es vol alliberar d’un pare que el maltracta i una mare que encara el tracta com un nen petit. Una bonica història d’amor napolitana que, com la mateixa ciutat, ens encisa amb la seva mescla única de vida, superstició i humanitat desbordandant.

 

Traducció Paula Marqués. Il·lustració de coberta Cristina Clemente


«Molt ben escrit, bell i cru, vida i mort. Recomanat pels joves més grans (+15). »
Júlia Baena
«Hi ha un munt de llibres per joves que són ben desconeguts però que són petites joies, llibres valents que surten dels estereotips d'aquest tipus d'històries. I aquest n'és un bon cas.»
Marta Cava, bibliotecària escolar
«Una novel·la breu crua, però esquitxada oportunament amb uns necessaris tocs d’humor i tendresa que li resten dramatisme.»
Júlia Baena, Faristol - Ibbycat
«Una bonica història d’amor napolitana que, com la mateixa ciutat, ens encisa amb la seva mescla única de vida, superstició i humanitat desbordant.»
El Garbell, Associació de Mestres Rosa Sensat

Antonio Ferrara

Antonio Ferrara va néixer l'any 1957 a Portici, a la ciutat metropolitana de Nàpols, on va viure fins als vint anys. Des d'aleshores viu a Novara. És escriptor, il·lustrador i pedagog. Ha publicat nombroses d’obres per a infants i joves, entre les quals Pane arabo a merendaA braccia aperte (Editorial Falzea); Puzzillo gatto gentiluomoCome i pini di RamallahI suoni che non ho mai sentito (Editorial Fatatrac), La vita al centro o Casa Lampedusa. L’any 2012 va guanyar el prestigiós Premi Andersen al millor llibre per a majors de 15 anys, amb la novel·la Ero cattivo, basada en la seva feina com a educador en una comunitat d’habitatges. L'any 2017 va rebre el Premi de Literatura Infantil de la Fundació Cassa di Risparmio di Cento amb Il fiume è un campo di palloneAlçar el vol, ambientada en el Nàpols que va viure a la infantesa, és la primera novel·la seva que es tradueix al català.

També et pot interessar

Subscriu-te al butlletí de SEMBRA per estar al corrent de les nostres novetats, propostes i activitats.