Publicat el

Arriba Manuel de Pedrolo. La llibertat insubornable, de Bel Zaballa

La biografia reivindica l’obra i el llegat de l’autor, i veu la llum l’any que es commemora el centenari del seu naixement

El proper 20 de febrer arriba a les llibreries el primer títol de Sembra Llibres per al 2018: Manuel de Pedrolo. La llibertat insubornable, de Bel Zaballa. Aquesta obra, una aproximació a la vida, a l’obra i al llegat de l’escriptor de l’Aranyó, veu la llum l’any que es commemora el centenari del seu naixement i que ha estat declarat oficialment Any Pedrolo.

Manuel de Pedrolo és una de les grans veus de la literatura catalana del segle XX i una figura clau, també, per entendre el nostre passat més recent. En aquest nou llibre la periodista Bel Zaballa ha realitzat una intensa tasca de documentació per reivindicar la trajectòria literària i política de Pedrolo. Una vida marcada per la guerra, el franquisme i la reforma del règim i durant la qual es va caracteritzar per una militància incansable en defensa dels drets socials i nacionals del nostre país.

El llibre, a més a més, inclou nombrós material gràfic de l’arxiu familiar com ara fotografies, documentació personal, material de treball i poesia visual.

Amb aquesta biografia l’editorial se suma a la commemoració de l’Any Pedrolo i continua apostant pel llegat de l‘autor, del qual ja ha publicat dues novel·les que darrerament eren gairebé impossibles de trobar a les llibreries: Acte de violència i Milions d’ampolles buides. Dues obres que van patir la censura franquista pel seu compromís polític. Un compromís amb la llibertat que va ser insubornable fins al final.

Subscriu-te al butlletí de SEMBRA per estar al corrent de les nostres novetats, propostes i activitats.