Publicat el

Un llibre en homenatge a Montserrat Roig

鈥淪i hi ha un acte d’amor, aquest 茅s la mem貌ria.鈥 Montserrat Roig va destacar pel seu fort comprom铆s social a trav茅s de la literatura i el periodisme. Va lluitar pels drets de les dones i per la recuperaci贸 de la mem貌ria hist貌rica, i ho va fer una 猫poca en qu猫 encara no hi havia la suficient consci猫ncia col路lectiva sobre la necessitat de reparar greuges com aquests. Amb l鈥檕bjectiu de reivindicar el seu exemple per a les noves generacions, de fer mem貌ria i de remarcar la vig猫ncia del seu llegat,聽Sembra Llibres prepara l鈥檈dici贸 d鈥檜na biografia sobre Montserrat Roig per aquesta tardor, quan recordarem el 25猫 aniversari de la seva mort prematura.

L’obra, escrita per la periodista i escriptora Aina Torres, inclour脿 declaracions d’una quarantena d’autors i periodistes actuals que reivindiquen el llegat de Roig. Alguns dels noms s贸n els periodistes M貌nica Terribas, Joan Carles Peris i David Fern脿ndez, i els escriptors Isabel-Clara Sim贸, Carme Riera, Maria Barbal, Bel Olid, Gemma Lienas, Marta Pessarrodona, Merc猫 Ibarz, Joaquim Carb贸 o Jordi Coca, entre d’altres. El llibre tamb茅 inclour脿 documentaci贸 in猫dita de Montserrat Roig i fotografies clau de la seva traject貌ria.

Aquest 2016 coincideixen el 70猫 aniversari del naixement de Montserrat Roig i el 25猫 del seu trasp脿s, i 茅s per aix貌 que nombroses associacions, col路lectius i algunes institucions programen actes en mem貌ria de l鈥檃utora. L鈥檕bra que prepara Sembra Llibres s鈥檈mmarca en aquesta voluntat reivindicativa del seu llegat i tamb茅 en l鈥檃posta editorial per recuperar la vig猫ncia de personalitats clau del nostre 脿mbit cultural i pol铆tic. En 2015 aquest mateix segell va editar amb molt d鈥櫭▁it聽Ovidi Montllor. Un obrer de la paraula, de Jordi Tormo, que ha tingut un fort impacte en llibreries i compta amb 3 reimpressions.

Aina Torres (Barcelona, 1984) 茅s periodista. Ha treballat a聽TV3,聽Vilaweb聽i la Instituci贸 de les Lletres Catalanes, col路labora al digital cultural聽N煤vol聽i ha exercit de responsable de premsa a Edicions 62. Com a autora ha guanyat el聽Premi de Poesia Mart铆 Dot聽amb el llibre聽Dos hiverns i un incendi聽(Viena Edicions, 2014) i ha participat als llibres col路lectius聽M脿tria. Noves veus po猫tiques dels Pa茂sos Catalans聽(Germania, 2013) i聽Ovidi Montllor. Un temps, una estima, una idea聽(Lo Diable Gros, 2016). Ha recitat a diversos actes i festivals de poesia d鈥檃rreu del pa铆s.

Subscriu-te al butllet铆 de SEMBRA per estar al corrent de les nostres novetats, propostes i activitats.