Publicat el

L’accident de metro de València explicat en un llibre

El dia 3 de juliol de 2006 es va produir a València l’accident suburbà més greu de l’Estat espanyol: 43 persones van morir entre les estacions de Jesús i Plaça Espanya i 47 més en van resultar ferides de gravetat. Aquell dia, però, va començar també el calvari de les famílies de les víctimes, que han lluitat de manera incansable per aconseguir l’assumpció de responsabilitats en la gestió del cas i l’esclariment de la veritat. Vuit anys després, continuen sense respostes i sense responsables.

Sembra Llibres prepara per a la pròxima tardor la publicació del primer volum d’anàlisi periodístic sobre l’episodi més vergonyós de la història política del nostre país. Els últims mesos, la periodista Laura Ballester ha investigat, elaborat entrevistes i recopilat documentació sobre l’accident del metro de València i l’ha estructurada i condensada per fer entendre a un públic ampli les causes principals del cas: els antecedents, les conseqüències, l’ocultació de dades, la negligència en el tractament de les proves clau, la manipulació informativa, les contradiccions judicials… El resultat és un llibre rigorós i explicatiu que durà per títol Lluitant contra l’oblit. El llarg trajecte de les víctimes del metro.

Amb un nou procés d’instrucció judicial obert i la causa pendent d’avaluació en el Parlament Europeu, la lluita per la dignitat i per la veritat del col·lectiu de víctimes del metro no ha esgotat encara totes les vies de lluita. Aquesta aposta editorial vol aportar llum a una causa complexa i farcida d’incongruències, buits i clarobscurs i contribuir al debat seré i documentat que ens permeta comprendre el dolor immens de les víctimes i no perdre la perspectiva entre la ingent quantitat d’informació que ha publicat la premsa.

Laura Ballester es periodista a Levante-EMV. Ha cobert tots els esdeveniments de la tragèdia del metro de València des del primer moment, i ha estat guardonada amb el premi Cartelera Turia d’enguany precisament pel seu treball d’investigació i difusió del cas del metro. El llibre comptarà amb textos de Beatriz Garrote, presidenta de l’Associació de Víctomes del Metro 3 de Juliol, i de Jordi Èvole, el periodista que va contribuir a obrir els ulls a bona part de la societat gràcies a l’especial “Los Olvidados” del seu programa Salvados a La Sexta.

1372611589_0

Subscriu-te al butlletí de SEMBRA per estar al corrent de les nostres novetats, propostes i activitats.