Publicat el

‘En Línia’ guanya el Premi al Llibre Juvenil Millor Editat

Estem d’enhorabona! La novel·la En línia del valencià Jaume Monzó ha guanyat el Premi de la Generalitat Valenciana al Llibre Juvenil Millor Editat. Una grandíssima notícia que omple de sentit la nostra tasca.

‘En Línia’ és novel·la transgressora escrita exclusivament amb missatges de Facebook, Whatsapp i Gmail i de reflexions a blogs. Tot un repte per als editors d’aquesta casa, Joan Carles Girbés i Xavi Sarrià, que vam treballar conjuntament amb l’autor, Jaume Monzó; el maquetador, Josep Andrés; els dissenyadors, Eric Coll i Sergio Ibañez, de l’estudi Setanta; i l’il·lustrador de la coberta, Alfonso Casas; i el corrector, Roger Sarrià, per publica-la en una acurada edició que reflectira el potencial d’aquesta atrevit relat en xarxa.

Ara, la distinció de la Generalitat Valenciana reforça la nostra idea de treballar cada llibre amb entusiasme i cura. Una alegria que se suma al fet que siga una obra de debut d’un escriptor valencià amb molta projecció: Jaume Monzó.

Assetjament escolar, sexe iniciàtic, amistats tòxiques i conflictes generacionals protagonitzen un relat en xarxa en què un grup d’adolescents i adults evidencien com la connexió ens pot desconnectar, com la virtualitat ens pot despullar i com les tecnologies ens poden fer cada vegada més dependents. Una obra de debut del valencià Jaume Monzó que ja ha arribat a la 2a edició en poc menys d’un any i que ha estat molt ben rebuda per la crítica especialitzada. Així, la revista literària Caràcters destaca que “funciona molt i molt bé com a novel·la d’iniciació. Està feta d’allò que ajuda als joves a fer pinya, a identificar-se i diferenciar-se dels altres.” Per la seua banda, la revista Lletres Valencianes afirma que és «un fidel reflex d’una generació que estableix les seues relacions mitjançant la tecnologies. I tot amb Joan Salvat-Papasseit com a rerefons.»

Cal destacar que aquesta obra té continuïtat a les xarxes socials. D’aquesta manera, com ha assenyalat la docent i especialista en literatura juvenil Margarida Castellano, “apareixen com a reals els blogs i els perfils dels personatges que s’esmenten, cosa que fa que la literatura vaja més enllà de les pàgines del llibre i aparega a les pantalles del lector.”

BannerEnLínia

Subscriu-te al butlletí de SEMBRA per estar al corrent de les nostres novetats, propostes i activitats.