‘No ens calia estudiar tant’ arriba a la 3a edició

El llibre No ens calia estudiar tant de Marta Rojals, que recull els seus millor articles, s’està convertint en una de les sensacions d’aquesta primavera. En poques setmanes, ha arribat a la 3a edició i ha entrat directament a la llista dels cinc llibres més venuts en català dels rànquings elaborats per diaris com ara El Periódico, La Vanguardia o El Punt Avui.

No ens calia estudiar tant retrata la precarietat, la incertesa o la vulnerabilitat que han marcat la generació que va créixer en la societat de la bombolla. Però també les misèries i esperances d’una època de crisi. La mirada de Marta Rojals ens fa riure, indignar-nos i emocionar-nos amb els retalls de vida que cada setmana publica a la secció «Mail Obert» de Vilaweb.

El volum s’inicia amb un des seus articles més celebrats, «Creients», que va inspirar la seua segona exitosa novel·la, L’altra, que va confirmar a Rojals com l’espill de la darrera generació de lectors. No ens calia estudiar tant, però, supera l’àmbit generacional i s’endinsa, amb la càrrega literària que la caracteritza, en diverses temes com ara els conflictes que pateix la llengua catalana, la discriminació sexista, les vicissituds del procés sobiranista o el contrast entre el món urbà i el rural. Un conjunt de petites joies escrites amb l’astúcia i la ironia que l’han convertida en una de les veus més celebrades de la literatura actual.