Giuseppe Catozzella

Giuseppe Catozzella (Mil脿, 1976) 茅s llicenciat en Filosofia. Escriu per a La Repubblica, L鈥橢spresso, Vanity Fair i per a l鈥檈dici贸 italiana del Financial Times.

Ha publicat dues novel路les basades en treballs d鈥檌nvestigaci贸 en qu猫 retrata la cara m茅s fosca i violenta d鈥橧t脿lia: Espianti, sobre el tr脿fic d鈥櫭瞨gans humans, i Alveare, sobre el domini de la m脿fia calabresa al nord del pa铆s. D鈥檃questa darrera, se n鈥檋an fet quatre espectacles teatrals, a m茅s del telefilm L鈥檃ssalto per a la RAI. Ha guanyat diversos premis que reconeixen la seva obra com a periodista i escriptor.

La seva novel路la C贸rrer sense por va ser tradu茂da arreu del m贸n i va assolir un gran 猫xit de cr铆tica i p煤blic. Va guanyar el prestigi贸s Premi Nacional Carlo Levi 2015, va ser finalista del Premi Strega 2014 i va aconseguir el Premi Strega Giovani 2014, concedit a la novel路la m茅s valorada pels joves italians. Ara se n鈥檈st脿 preparant l鈥檃daptaci贸 cinematogr脿fica. Amb El gran futur, la seva nova novel路la, Catozzella segueix el mateix cam铆: posar-nos en la pell de les persones que es veuen obligades a protagonitzar les epopeies dels nostres dies.

Giuseppe Catozzella 茅s ambaixador de bona voluntat de la UNHCR.

Subscriu-te al butllet铆 de SEMBRA per estar al corrent de les nostres novetats, propostes i activitats.