Pedrolo i els conflictes de la Sud-àfrica postapartheid marquen la tardor de Sembra

Aquest mes de setembre arribaran a les llibreries les dues novetats que Sembra Llibres ha preparat per a la tardor, les novel·les M’enterro en els fonaments, de Manuel de Pedrolo, i Florescència, de la sud-africana Kopano Matlwa.

El primer títol que podran llegir els lectors serà M’enterro en els fonaments, el qual estarà a la venda a partir del proper 17 de setembre. Aquesta obra és una novel·la negra amb un marcat component polític que, més enllà de retratar la societat catalana sota les botes del règim, ens parla sobre la culpa, la incomprensió, el sexe o la violència. I més encara, sobre l’etern dilema moral de si el fi justifica els mitjans. Amb la recuperació d’aquest clàssic seguim reivindicant el compromís i el llegat de Pedrolo en l’any que es commemora el centenari del seu naixement.

La segona novetat que Sembra Llibres ha preparat per al setembre és la novel·la Florescència, de Kopano Matlwa (Pretòria,Sud-àfrica, 1984), una obra on explora els conflictes racials, econòmics i de gènere de la Sud-àfrica postapartheid. Amb aquest treball Matlwa torna a demostrar la seva capacitat d’abordar, de manera íntima i emotiva, problemes polítics de gran complexitat, i es consolida com una de les veus africanes més captivadores i necessàries del moment.

Florescència ha estat traduïda al català per Elisabet Ràfols-Sagués i arribarà a les llibreries el 24 de setembre.