I ara jo què faig?

Com véncer la culpa climàtica i passar a l'acció
Andreu Escrivà
nº pàgines 168
ISBN 978-84-16698-56-1

PVP 13.50

Descarregar
Coberta
Comença a
Llegir

La crisi climàtica és un dels reptes més grans a què ens enfrontem com a humanitat. Ens costa entendre la magnitud de la tragèdia. Però cada dia ens arriben desenes de notícies alarmants i sovint confuses: informes catastròfics, missatges apocalíptics, fenòmens meteorològics extrems… Enmig d’aquesta allau ens sentim culpables i desorientats. Sabem que és un qüestió complexa. Sabem que res no canviarà si no canvia el sistema depredador en què vivim. I sempre arribem a la mateixa pregunta: i ara, jo què faig?

L’ambientòleg i activista valencià Andreu Escrivà ens ofereix en aquest llibre bàsic i didàctic un manual per a entendre l’arrel del problema i prendre partit, de manera personal i col·lectiva, desde l’activisme quotidià. Lluny de teories grandiloqüents i solucions màgiques, aquest llibre pretén contribuir a sembrar el canvi des de baix. Un llibre ple de preguntes i també d’eines per a guanyar un futur d’esperança, encara possible.

Categoria:

«Necessito entendre coses que fins ahir m'importaven poc. M'hi va la vida va la vida. I tot gràcies a la lectura d'aquest llibre. Feu-li una ullada. »
Juan José Millàs
«Encara que soni a tòpic, no és un altre llibre més sobre canvi climàtic. No pretén «vigilar ni jutjar-te». Tampoc donar lliçons, ni donar sermons. Lluny de parrafadas tècniques, Escrivà detalla sense anar-se'n per les branques què és i què no és efectiu en aquesta lluita. »
LA MAREA
«La grandesa d'aquest llibre resideix en un fet molt simple, i és que abraça i s'aferra a la millor arma de la bona divulgació científica: no centrar-se en informar, traduir, comunicar fets i dades científiques, sinó contextualitzar-los en la nostra vida quotidiana. Submergir-te en ell és una experiència. Imprescindible. »
Carlos Romá

Andreu Escrivà

Andreu Escrivà. (València, 1983) és llicenciat en Ciències Ambientals, màster en Conservació d’Ecosistemes i doctor en Biodiversitat. Ha treballat com a investigador al Centre d’Investigacions sobre Desertificació (CIDE) i a l’Institut Cavanilles de Biodiversitat i Biologia Evolutiva (ICBiBE), i també com a consultor en sostenibilitat i comunicació. Ha publicat diversos articles científics en revistes especialitzades, i va formar part del Comité d’Experts en Canvi Climàtic de la Comunitat Valenciana entre el 2016 i el 2017. També exerceix de divulgador científic en el seu temps lliure i col·labora amb diferents mitjans de comunicació de premsa, ràdio i televisió. Va guanyar el XXII Premi Europeu de Divulgació Científica Estudi General amb el llibre Encara no és tard: claus per a entendre i aturar el canvi climàtic (Bromera, 2017).     Foto: Kike Taberner

Premsa

També et pot interessar

Subscriu-te al butlletí de SEMBRA per estar al corrent de les nostres novetats, propostes i activitats.