logo


VIURE, MORIR I NÀIXER A GAZA

Els grans mitjans ens han repetit fins a l’infinit escenes de mort i destrucció a Gaza, però ens han amagat la quotidianitat més extraordinària. Viure morir i nàixer a Gaza recull un centenar de fotografies que ens mostren les meravelles que David Segarra es va trobar enmig de la tragèdia: la capacitat de viure, d’estimar, de resistir i de sobreviure malgrat l’horror.

Acompanyant les imatges, les paraules antigues de la Mediterrània. Ausiàs March, Estellés, al-Russafí, Llach, Espriu, Aub, Ibn Arabí, Lorca, Darwix o Kavafis. Veus de les tradicions que ens han forjat com a civilitzacions. Però també pedaços de relats i històries poc conegudes que l’autor va descobrir durant tres mesos de convivència en aquest tros de Palestina. Històries de saviesa i dolor. Històries de paciència i perseverança. Històries de pèrdua i renaixença. Històries de la bellesa oculta de Gaza.

 

Notícies relacionades

TV3 ha dedicat tres entrevistes a en motiu de la publicació del llibre Viure, morir i nàixer a Gaza. La primera fou dimarts 16 als informatius del canal 3/24 que van dedicar l’entrevist especial a David Segarra. La segona a Els Matins de TV3 on Helena Garcia Melero va destacar el llibre i va conversar amb l’autor. I la darrera fou dissabte al Telenotícies migdia en què Joan Roura va dedicar un reportatge a aquesta obra.

Un llibre molt especial ple d’imatges, històries i poemes sobre la vida, la bellesa i el dolor a Gaza que ja està meravellant a tothom que l’obre.

No te’l pots perdre.

Ja a les llibreries.

Captura de pantalla 2014-12-21 a les 13.05.50

Viure, morir i nàixer a Gaza, de David Segarra, és la setena llavor editorial de Sembra Llibres

El periodista i documentalista David Segarra publica a Sembra Llibres un volum que recull més d’un centenar de fotografies sobre la vida, la resistència i la resiliència dels habitants de Gaza. Viure, morir i nàixer a Gaza és una edició acurada de 224 pàgines amb fotografies, cal·ligrafies exclusives, tapa dura i sobrecoberta que s’ha pogut realitzar gràcies a l’èxit d’una campanya de micromecenatge que va sumar la complicitat de prop de 400 mecenes i va assolir l’objectiu en només 3 dies. L’obra es presenta a València dimarts dia 9 a les 20h al CM Rector Peset.

“Per als qui som de la Mediterrània, el conflicte de Palestina ens ha acompanyat al llarg de les nostres vides. Hem crescut amb les imatges de l’horror”, afirma David Segarra al pròleg. Dividida en tres parts (Hayat, la vida; Sabr, paciència, perseverança; i Shukr, gratitud), l’obra narra l’últim i aterrador atac israelià, però sobretot ens mostra l’extraordinària fortalesa quotidiana dels palestins: escenes de vida i convivència que els grans mitjans han silenciat.

Històries com la del gat que va haver de morir perquè calia prioritzar els malalts humans; o la de la poetessa Rihab Kanaan, que va poder retrobar la filla desapareguda després de mig segle de separació; o la de la jove parella que passeja amb la seua filla pels camps de Khouza’a en aparent harmonia mentre sobre els seus caps rugien els avions de guerra i els apuntaven els franctiradors en la distància; o la del mecànic del carrer d’Omar Al-Mukhtar, que insisteix a no cobrar per les reparacions; o la de les xiquetes de l’Al-Andalus que també ajuden el pròxim sense demanar explicacions; i tantes altres que l’autor combina i barreja amb les paraules sàvies de cantants, poetes i pensadors de la mediterrània com ara Ausiàs March, Estellés, al-Russafí, Llach, Espriu, Aub, Ibn Arabí, Lorca, Darwix o Kavafis.

David Segarra ha viatjat en diverses ocasions a Gaza. En 2010 va formar part de la Flotilla de la Llibertat, una expedició internacional que portava 10.000 tones d’ajuda humanitària. Van ser atacats per les forces d’elit israelianes. Hi van morir 10 persones i David va ser empresonat. Aquest 2014 hi va tornar. Va conviure durant tres mesos entre hortes, figueres, tarongers i oliveres. Cent dies, els últims sota les bombes i els atacs israelians en un territori destruït on no hi ha refugi per amagar-se. Va tornar per escriure aquest llibre, per contar-nos històries de paciència i perseverança. Històries de pèrdua i renaixença. Històries de la bellesa oculta de Gaza. I per preparar la tornada.

Descàrrega: Dossier del llibre i Extracte primeres pàgines

Coberta volum

Ja s’ha acabat el Verkami Viure, morir i nàixer a Gaza i hem superats els dos objectius! Moltes gràcies als 387 mecenes que hi heu participat. En total s’han recollit 13.000 euros. Una exemple més de com es poden sembrar llibres entre totes i tots. El llibre es publicarà a principis desembre. Amb moltes ganes de tindre a les manes aquesta obra magnífica de David Segarra.

 

El projecte “Viure, morir i nàixer a Gaza” de David Segarra a Verkami, ha assolit els 6.000 euros inicials en només tres dies. Per això posem en marxa el segon objectiu econòmic a Verkami per ediytar el llibre encara amb millors condicions. Un llibre on descobrireu un centenar de fotografies sobre la bellesa i el dolor de la vida quotidiana a Gaza, acompanyades de poemes d’autors de la Mediterrània així com històries extraordinàries que David Segarra va recollir, durant cent dies, enmig de la tragèdia.

Seguim sumant a Verkami.

Avui posem en marxa un projecte que ens omple d’il·lusió: Viure, morir i nàixer a Gaza. Un llibre espectacular amb un centenar de fotografies sobre la gent, la vida, la bellesa i el dolor de Gaza. Les fotografies estan acompanyades de poemes d’autors de la Mediterrània així com pedaços d’històries quotidianes i extraordinàries que el documentalista valencià David Segarra s’ha trobat en aquella terra.

El projecte va nàixer al 2009 quan David Segarra va estar tres dies a Gaza i vag ser expulsat per les pressions d’Egipte. El va continuar construint el 2010 quan va salpar amb la Flotilla de la Llibertat i va passar tres dies a les presons d’Israel. I l’ha acabat de bastir enguany, quan va poder esquivar tots els obstacles i va conviure tres llargs mesos amb la gent de Gaza. L’última setmana que hi va estar, com sabeu, va començar la més brutal operació militar contra els palestins de les darreres dècades.

Volem editar un llibre que estiga a l’alçada del que es juga a Gaza. I per això hem engegat una campanya a Verkami. Les vostres aportacions faran possible una edició de qualitat amb tapa dura, sobrecoberta i 240 pàgines. Fem-lo possible entre totes i tots.

(El llibre inclou traduccions a l’anglés, castellà i àrab)
(El libro incluye traducciones al inglés, castallano y árabe)
(The book includes translations into English, Spanish and Arabic)