Esther López Barceló

Esther López Barceló va nàixer a Alacant el 1983. És professora, escriptora i divulgadora cultural. Llicenciada en Història amb l’especialització d’Arqueologia, el seu compromís amb la memòria democràtica ha marcat la seua trajectòria política, literària i activista. Va participar en la exhumació pionera de fossa comuna dins d’un cementeri i va ser una de les organitzadores de les primeres jornades de recuperació de la memòria històrica a l’antic camp de concentració d’Albatera. Va ser diputada a les Corts Valencianes del 2011 al 2015 i actualment és coordinadora de l’Aula Didàctica Memòria Democràtica de la Generalitat Valenciana. És autora del llibre de no ficció La conquista de las ciudades (Icaria). Ha col·laborat en mitjans de comunicació com La Marea, À punt Ràdio, ElDiario.es, Valencia Plaza, Público, Adiós Cultural i El País SModa. Quan ja no quede ningú és la seua primera novel·la.

Foto Eva Máñez

Subscriu-te al butlletí de SEMBRA per estar al corrent de les nostres novetats, propostes i activitats.


Pau Alabajos

Pau Alabajos (Torrent, 1982) és llicenciat en Filologia Catalana per la Universitat de València. La seua trajectòria artística sempre ha estat lligada a la música i a la poesia de Vicent Andrés Estellés. Ha publicat tres discos amb cançons inspirades en els versos del poeta de Burjassot: Pau Alabajos diu Mural del País Valencià de Vicent Andrés Estellés (Bureo Músiques, 2013), Ciutat a cau d’orella (Bureo Músiques, 2018) i Una granota viva a la butxaca (RGB Suports, 2024). A més a més, imparteix tallers didàctics en instituts de secundària i universitats sobre la Nova Cançó i sobre poesia estellesiana. En l’àmbit literari, Pau Alabajos ha publicat dos textos teatrals, Hotel Fontana (Bromera, 2019) i El tocadiscos de Joan Fuster (Bromera, 2022). L’any 2024, coincidint amb el centenari del naixement del fill del forner, estrena un espectacle teatral-musical titulat Arbres de pols, inspirat en un poema homònim del Llibre de meravelles.

Subscriu-te al butlletí de SEMBRA per estar al corrent de les nostres novetats, propostes i activitats.


Josep Vicent Frechina

Crític musical especialista en músiques de la Mediterrània, és un dels fundadors i coordinadors de la revista de música i cultura popular Caramella. És també el directori del festival Cant al Ras de Massalfassar. Ha estat jurat dels premis Ovidi, dels premis Sons de la Mediterrània i dels premis Temps de les Arts. Col·labora en diversos mitjans escrits i audiovisuals i ha publicat, entre d’altres, els llibres La Cançó en valencià. Dels repertoris tradicionals als gèneres moderns (2011), un gran inventari de referència de la música valenciana; Pensar en vers. La cançó improvisada als països de la Mediterrània (2014); El cant de la terra. Pep Gimeno Botifarra (2016, amb Joan Olivares), i Bressolant. El llibre de les cançons de bressol (2016). L’any 2017 va rebre la distinció que atorga la denominació d’origen Arròs de València per la seua contribució a la cultura valenciana. Aquesta necessària biografia de Vicent Torrent és el seu darrer treball per recuperar i dignificar la història de la nostra música.

Subscriu-te al butlletí de SEMBRA per estar al corrent de les nostres novetats, propostes i activitats.


Malinda Lo

Nascuda a Guangzhou, Xina, Malinda Lo va emigrar als Estats Units quan era petita amb la seva família i va créixer prop de Boulder, Colorado. Tot i que sempre va voler ser escriptora, va estudiar Economia i Estudis Xinesos al Wellesley College. Va obtenir un màster en Estudis d’Àsia Oriental a la Universitat de Harvard i un màster en antropologia cultural a la Universitat de Stanford. És autora de set novel·les amb gran impacte entre crítica i públic. La seva novel·la debut Ash, una narració sàfica de la Ventafocs, va ser finalista del premi William C. Morris YA Debut Award, el premi Andre Norton de ciència-ficció i fantasia per a YA, el premi Mythopoeic Fantasy i el Lambda Literary Award. Amb L’última nit al Telegraph club va guanyar el National Book Award, el Stonewall Book Award, el Asian/Pacific American Award for Literature, Michael L. Printz i Walter Dean Myers, i va ser finalista del LA Times Book Prize. Com a periodista i activista, el 2006 va rebre el premi Sarah Pettit Memorial a l’excel·lència en periodisme LGBT de la National Lesbian & Gay Journalists Association. I el 2011 va cofundar Diversity in YA, un projecte multidisciplinari per promoure i dignificar la diversitat en la literatura per a joves.

Subscriu-te al butlletí de SEMBRA per estar al corrent de les nostres novetats, propostes i activitats.


Xisca Homar

Xisca Homar va néixer a Alaró el 1985. És llicenciada en Filosofia i màster en Pensament Filosòfic Contemporani per la Universitat de València. Treballa de professora de Filosofia de l’Educació Pública des del 2016. El seu primer llibre, Aigua d’alta mar, combina filosofia i literatura. Des del 2018 col·labora mensualment a l’Ara Balears amb articles que intenten pensar el present a través del llegat filosòfic. Una selecció d’aquests assajos conformen aquest llibre, Filosofia salvatge.

Subscriu-te al butlletí de SEMBRA per estar al corrent de les nostres novetats, propostes i activitats.


Yayo Herrero

Yayo Herrero: antropòloga, educadora social i enginyera tècnica agrícola, Yayo Herrero és coautora de més d’una desena de llibres de relacionats amb l’ecologia social. Ha estat coordinadora estatal de Ecologistas en Acción, directora de FUHEM i ha participat en nombroses iniciatives socials en defensa dels Drets Humans i l’ecologia social. Actualment treballa a la cooperativa Garúa i és membre del Foro de Transiciones. Explica que fa poc, en una reunió, li van dir que era una catastrofista. Ella va respondre: «Tu el que vols és que jo et digui que tenim una solució per seguir vivint com estem. I això és impossible».

Subscriu-te al butlletí de SEMBRA per estar al corrent de les nostres novetats, propostes i activitats.